Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Az LG bemutatta legújabb Multi V 5 VRF megoldását

2016-12-21

Az LG Electronics (LG) Magyarországon is bemutatta változó hűtőközeg-áramú (VRF — Variable Refrigerant Flow) megoldásának legújabb generációját, a Multi V 5-öt. A vállalat nagy sikerű Multi V termékeinek legmodernebb képviselőjét olyan, még áramvonalasabb funkcionalitás jellemzi, amely egyszerre optimalizálja az energiahatékonyságot és maximalizálja a felhasználói komfortot.

A Multi V 5 különleges új funkciója az a kettős érzékelő (Dual Sensing Control), amely a külső és a belső hőmérséklet mellett a páratartalmat is folyamatosan monitorozza, így hatékonyan képes irányítani a hűtési, illetve fűtési folyamatot. A nagy kapacitású kültéri egységnek és az azt meghajtó, 5. generációs inverter kompresszornak köszönhetően a Multi V 5 valóban erőteljes hűtési és fűtési megoldást jelent. A készülék akár 48 °C-os hőségben is képes 100 százalékos hűtést produkálni, és egészen –25 °C-os külső hőmérsékletig tud fűteni.

Rendkívül büszkék vagyunk új, rendszerszintű légkondicionálási megoldásunkra, a Multi V 5-re” — mondta Hun Oh, az LG Electronics Magyar Kft. klímaberendezésekkel foglalkozó üzletágának vezetője. „Miután ez immár VRF-rendszerünk ötödik generációja, számos olyan innovatív technológiát tartalmaz, amelynek révén páratlan energiahatékonyságot és komfortot kínál a vevőinknek. Az iparág vezető termékének számító megoldásunk az üzemeltetés során jelentős költségcsökkentést és fokozott kényelmet nyújt az LG ügyfelei számára világszerte, így a fejlett klímaszabályozási technológia mind elérhetőbbé válik.

 

Kettős hő- és páratartalom-érzékelő

A Multi V 5 egyik legmeggyőzőbb funkciójának a Dual Sensing Control számít: e kettős érzékelő révén a légkondicionáló egység képes részletekbe menően kiértékelni a klímajellemzőket. Ez azt jelenti, hogy ellentétben a hagyományos légkondicionálókkal, amelyek csupán a hőmérséklet változását érzékelik, a Multi V 5 méri a kül- és beltéri hőmérséklet mellett a páratartalmat is. Ez olyan működést tesz lehetővé, amely optimális energiahatékonyságot és maximális beltéri komfortot eredményez. A készülék egyik hatékony rendszere, a Smart Load Control képes arra, hogy ellenőrizze a kültéri egységben keringő hűtőközeg nyomásviszonyait és hőmérsékletét, amivel – a páratartalomtól függően – 15-31% energiahatékonyság-növekedés érhető el.

 

További részletek lapunk 2016/12-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.