Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Minden évben valami újat, mindig a legújabbat! – Pollack Expo 2017

2017-03-31

Új szlogennel, új évtizedbe lépett a Pollack Expo! Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a technikai újdonságokat felvonultató szakkiállítást és konferenciát. A tavalyi, tizedik jubileum után ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650 éves évfordulójához kapcsolódtak a rendezvény programjai. Furcsa paradoxon lehet a legfrissebb innovációkkal ünnepelni egy több mint félévezredes eseményt, de joggal mondhatják, hogy az 1367-ben alapított első magyar egyetem a maga korában valóban újdonságnak, tudományos fellegvárnak számított. Ezért a Pollack Expo a kiállítás és a hagyományos építőipari, gépész, villamos és környezetvédelmi szekció előadások mellett számos kísérőrendezvénnyel ünnepelt.

Két nemzetközi konferencia, a „Science in Practic 2017” nemzetközi konferencia és a „Hatékony vízellátás nemzetközi workshop” emelkedett ki ezek közül. Mindkét programrészben hazai és külföldi meghívottak adtak átfogó képet szakterületeikről, részint a villamosmérnöki területhez tartozó kutatásokat bemutatva, részint a vízgazdálkodás és hatékony vízfelhasználás kiemelkedő szerepét vizsgálva.

A Pollack Expón ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát a Baranya Megyei Mérnöki Kamara. Ebből az alkalomból Építési Fórumot szerveztek a tervezők és az építési műszaki ellenőrök részére az építőipar jogszabályi változásairól.

 

További részletek lapunk 2017/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.