Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Megalakult az ASHRAE BME Hallgatói Tagozata

2017-08-29

Az ASHRAE (Amerikai Épületgépész Mérnökök Egyesülete) az USA-ban központtal rendelkező épületgépész egyesület, amely globális jellegű, azaz tagjai a világ különböző országainak épületgépész szakemberei. Az ASHRAE-nak több mint 65 000 egyéni tagja van, amelynek közel fele az USA-n kívüli. Tevékenységük elsősorban a szakterület újdonságainak naprakész követése, a vonatkozó szakirodalmak folyamatos kidolgozása, az épületgépész szakterület szabványainak teljes körű kidolgozása, a nemzetközi kutatások finanszírozása. Szakterületünk legjobb naprakész tájékoztatói, hiszen a négy kötetes ASHRAE Handbook-ból évente megjelenik az aktualizált változat, ami azt jelenti, hogy az épületgépészeten belül minden rész-szakterület frissítésére négyévenként kerül sor. 

Magyarország a szervezet földrajzilag felosztott területeinek megfelelően a Duna-menti régió (Danube Chapter) tagja. Örvendetes hír, hogy egyre több hazai épületgépész szakember kéri felvételét az ASHRAE-ba.

Az ASHRAE-nak mintegy 300 hallgatói tagozata van a világ különböző egyetemein. 2016-ban a Magyar Épületgépészek Napján kezdődött el a BME-n a hallgatói tagozat szervezése. Ennek része volt a Dán Műszaki Egyetem professzorával, az ASHRAE akkori alelnökével, Prof. Bjarne Olesen úrral folytatott beszélgetés Budapesten (ld. képünket).

 

További részletek lapunk 2017/7-8-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.