Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Könyvismertető

2017-10-30

Megjelent az „Épületvillamosság” c. szakkönyv hetedik, átdolgozott kiadása. Az ismételt kiadást az indokolta, hogy a mintegy ezer példányban megjelenő előző kiadás egy év alatt elfogyott. Remélhetőleg a mostani, az új és aktuális szakmai ismereteket, a szakmához tartozó törvényeket, rendeleteket, előírásokat és szabványokat is feldolgozó szakkönyv hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás szakembereinek, a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedő tanulóifjúságnak.

A szerzők továbbra is azt a célt tűzték maguk elé, hogy az épületvillamosság főbb, napjainkra jellemző ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre. Új, bővebb és részletesebb a világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, a villámvédelemre, az akkumulátorok fontosságára, az elektromos meghajtású gépjárművekre és töltőikre vonatkozó villamos előírásokra, az érvényben lévő villamos rendeletek, előírások és szabványok felsorolására.

A főszerkesztő

 

A teljes híranyag lapunk 2017/10-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva pdf-formátumban is rendelkezésre áll.