Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Összefoglaló a Magyar Energiahatékonysági Intézet konferenciájáról

2018-03-29

„Elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy még sokáig pazaroljunk?” címmel a Magyar Energiahatékonysági Intézet február 6-án konferenciát rendezett a MagNet Közösségi Házban. A következőkben a konferenciáról adunk összefoglaló tájékoztatást.

Magyarország az elmúlt években az egyik legmagasabb GDP-arányos energiaimport-számlát fizette az Unióban. Hazánk energiaimport-függőségének és energiaintenzitásának csökkentése, az energiafogyasztás mérséklése az ország stratégiai érdeke. A legnagyobb energia-megtakarítási potenciál pedig az épületekben rejlik. A rendezvény keretében a szervezők és a résztvevők arra keresték a válaszokat, hogy melyek azok a gazdasági, pénzügyi, műszaki, jogszabályi, társadalmi (fogyasztói attitűdhöz kötődő) kihívások, amelyekkel a lakásállomány korszerűsítése során szembe kell néznünk.

 

Közös érdekünk az energiahatékonyság

Ha az energiahatékonyság szót meghalljuk, jellemzően az energia megtakarításával, a rezsiköltségek csökkentésével azonosítjuk azt. Pedig az energiahatékonyság többről szól: az energia hatékony felhasználásának ösztönzésével csökken az egyes országok energiaintenzitása, azaz növekszik az egységnyi energiával előállított gazdasági teljesítmény és nemzeti termék.

 

További részletek lapunk 2018/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.