Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

A Magyar Mérnöki Kamara hírei

2018-03-29

Januárban elindult a kamarai kedvezményes felelősségbiztosítás!

Már több százan töltötték ki a Magyar Mérnöki Kamara által létrehozott, kedvezményes felelősségbiztosítási konstrukció adatlapjait a https://mmk.hu/biztositas címen. Mint az már ismert, két féle, egyedien kedvezményes felelősségbiztosítási konstrukció érhető el kamarai regisztrációs szám birtokában: Aki kizárólag egyszerű bejelentéshez kapcsolódó tevékenységet végez, és kötelezően kell rendelkeznie felelősségbiztosítással, annak a KÖBE online adatlapját kell kitöltenie és választhat mind határozott (projekt alapú), mind határozatlan (folyamatos) konstrukció között. Aki a mérnöki tevékenységét érintő kártérítési igényekkel szemben keres, magas szolgáltatású és kedvező díjú felelősségbiztosítási védelmet, annak pedig a GENERALI biztosító online adatlapját szükséges kitöltenie. Az esetlegesen okozott károkért a Polgári Törvénykönyv alapján felelni kell, függetlenül attól, hogy rendelkezünk-e biztosítási védelemmel, vagy sem.

Mindezek alapján érdemes a GENERALI mérnök szakmai felelősségbiztosításával rendelkezni, és akinek ezen felül, egyszerű bejelentéshez kapcsolódó munkája is van, annak projekt alapon, az aktuális egyszerű bejelentéshez kapcsolódó tervezéséhez a KÖBE projektbiztosítását megkötni és feltölteni az e-naplóba.

Aki már kézhez vette a szükséges dokumentumokat, figyeljen arra, hogy csak a dokumentumok aláírását, visszaküldését és a díj megfizetését követően lép életbe a szerződés!

 

Eredményes volt a kamarai kezdeményezés: támogatások az építészmérnöki és mérnöki tevékenységet végző vállalkozások technológiai korszerűsítésére

A Magyar Mérnöki Kamara sokrétű kezdeményezésének eredményeképpen a Kormány a 2018. február 8-án kelt 2018. évi 15. számú Magyar Közlönyben megjelent, a hazai építőipari vállalkozások hatékonyságnövelésére irányuló forrás biztosításáról szóló 1031/2018. (II. 8.) Korm. határozatában felhívta a nemzetgazdasági minisztert, hogy az építőipari ágazat, valamint az  építőipari kivitelezéshez szorosan kapcsolódó építészmérnöki és mérnöki tevékenységet végző vállalkozások technológiai korszerűsítésének, hatékonyságnövelésének támogatása érdekében azonnal határidővel gondoskodjon 8 milliárd forint, a 2019. és a 2020. évben a központi költségvetés tervezése során évi 6 milliárd forint biztosításáról.

 

A teljes híranyag lapunk 2018/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva pdf-formátumban is rendelkezésre áll.