Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

A Magyar Mérnöki Kamara hírei – Mérnökszalon

2018-05-30

A Magyar Mérnöki Kamara idén a szakmai továbbképzések mellett a kollégák számára kötetlenebb, de szakmai szempontból kiemelt érdeklődésre számot tartó sorozatot indított.

A Mérnökszalon rendezvényeire olyan vendégeket hívunk, akik eredeti szakmájukat tekintve mérnökök, de nem a mérnökségről, hanem egy egészen más területen kifejtett tevékenységük alapján váltak széles körben ismertté.

A szalon elindításakor első vendégünk Fa Nándor volt, aki a mérnöki bravúrok sorozatával vívta ki világszerte az elismerést. Önállóan tervezett, épített hajóival, végül a Spirit of Hungary hajóval ötödik alkalommal kerülte meg a Földet, és az utolsó szólóversenyen első külföldiként futott be a francia versenyzők mögött a Franciaországból induló Vendée Globe versenyen.

Útjáról, a versenyekig tartó sok éves felkészülésről tartott érdekfeszítő beszámolója sok vendéget vonzott, akik a kétórás, kötetlen beszélgetés alkalmával egy fantasztikus életút részleteivel, műszaki bravúrjaival ismerkedhettek meg.

 

További részletek lapunk 2018/5-ös számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.