Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Az MMK Épületgépészeti Tagozat elnökségi ülése

2018-05-30

A Szakmai Nap programjával párhuzamosan az Épületgépészeti Tagozat elnöksége ülést tartott a Műszaki Kar tanácstermében. Az ülésen az elnökség tagjain kívül ezúttal is részt vett Nagy Gyula, az MMK elnöke, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara Épületgépészeti Szakcsoportjának több tagja, Szilágyi Sándor szakcsoport elnök vezetésével.

Az elnökségi ülésen Nagy Gyula az MMK küldöttgyűlésével kapcsolatban adott rövid tájékoztatást, majd Gyurkovics Zoltán, a Tagozat elnöke a szeptember 28-án megrendezésre kerülő Épületgépész Tervezői Konferencia szervezésével kapcsolatban tartott helyzetismertetést.

A helyi szakmagyakorlók képviseletében Szilágyi Sándor az energetikai auditálással kapcsolatos hibákra hívta fel a figyelmet.

Az ülés további napirendi pontja a REHVA (Európai Épületgépész Egyesületek Szövetsége) 2018. évi közgyűléséről elhangzó beszámoló volt. Dr. Barna Edit a Magyar Mérnöki Kamara képviseletében vett részt a közgyűlésen és az ott történtekről, valamint a REHVA tevékenységéről tájékoztatta az ülés résztvevőit. Elmondta, hogy a REHVA egy ernyőszervezet, amelynek fő tevékenysége épületgépészettel kapcsolatos technológiai megoldások kidolgozása tagjai részvételével és a hozzájuk kapcsolódó ismeretek terjesztése.

Az 1963-ban alapított REHVA több mint 100 000 mérnökből álló hálózatot jelent 27 európai országból.

 

További részletek lapunk 2018/5-ös számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.