Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

V. Környezetbarát Nap – Környezetünk védelme mindannyiunk jövőjének záloga

2018-06-29

Biatorbágy, 2018. június 7.

Immár ötödik alkalommal rendezte meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. a Környezetbarát Nap találkozót. Magyarországon több tanúsított uniós EU ökocímke használati szerződés él, ezek majd’ 900 EU ökocímkés terméket jelentenek.

Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője elmondta: négy évvel ezelőtt a környezetvédelemi világnapon debütált a Környezetbarát Nap, amelyet a Magyarországon 45 éve jelen lévő Weishaupt termékek forgalmazója, a baden-württembergi Max Weishaupt GmbH leányvállalata hívott életre biatorbágyi székhelyén. Az eseményt, ami az önszerveződés és a jóra törekvés szép példája, idén ötödik alkalommal rendezték meg.

A Környezetbarát Nap azonban egy kicsivel több, mint szakmai rendezvény: ilyenkor összejönnek védjegyhasználó cégek képviselői, a feltételrendszerek kidolgozásában résztvevő egyetemek szakemberei, nonprofit szervezetek önkéntesei, a környezetbarát minőségtanúsítás iránt érdeklődő társszervezetek ügyvivői. A Herman Ottó Intézet előadói elemezték az európai tanúsítás helyzetét és fejlődési irányát, a carbon-lábnyom jelentőségét. A továbbiakban nemcsak a Környezetvédelmi Gyártók és Szolgáltatók Szövetsége és a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége, hanem vezető európai gyártók is tartottak ismertetéseket a környezetvédelemről vallott elveikről és azok gyakorlati megvalósításairól.

 

További részletek lapunk 2018/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.