Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Módosult az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló kormányrendelet

2018-08-29

A Magyar Közlöny 2018. évi 103. számában hosszú várakozást követően megjelent az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendelet módosítása.

A módosítás kidolgozásában a Magyar Mérnöki Kamara szakmai javaslataival aktívan közreműködött.

A legfontosabb módosítások a következők:

A rendelet értelmező rendelkezései közé bekerült a közmű-állásfoglalás, a közműegyeztetés, valamint a közműnyilatkozat fogalma:

közmű-állásfoglalás: az  e-közmű rendszer által kiadott, az  igényelt kapacitás kiszolgálását biztosítani képes közműellátás meglétét vagy az elláthatóság feltételeit tartalmazó, a közművezeték-üzemeltetők nyilatkozatain alapuló, elektronikusan hitelesített dokumentum,

közműegyeztetés: az a tervezett építési tevékenységhez kötődő tevékenység, amelynek során a kérelmező által megjelölt, EOV koordináták által behatárolt földrajzi terület vonatkozásában az  egyes közművezeték-üzemeltetők nyilvántartásukból térképi adatszolgáltatást nyújtanak, és nyilatkozatukban állást foglalnak a közművezeték környezetében végzendő munkák megvalósíthatóságáról, nyilatkoznak a tényleges megvalósítás feltételeiről vagy tilalmáról, valamint nyilatkoznak az igényelt kapacitás kiszolgálását biztosítani képes közműellátás meglétéről vagy az elláthatóság feltételeiről,

 

További részletek lapunk 2018/7-8-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.