Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Rekordszámú kiállító az idei Pollack Expón

2019-03-29

Egy kicsit már a jövőben érezhette magát a 13. Pollack Expo látogatója, hiszen olyan műszaki megoldásokat, technológiákat és fejlesztéseket láthatott vagy próbálhatott ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE-MIK) által szervezett pécsi rendezvényen, amelyek már a holnap kérdéseire adják meg a választ. A február 28-án, illetve március 1-jén zajlott szakmai kiállításon és konferencián nemcsak a műszaki érdeklődésű egyetemi hallgatók állták körbe az elektromos BMW-ket, az egyedi kukásautót vagy oldották meg a „vizes” szabadulószoba feladványait, hanem a mérnök továbbképzésen résztvevő szakemberek és az új műszaki megoldásokra kíváncsi „civil” látogatók is.

A legnagyobb vidéki műszaki expó iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés. Idén több mint 100 előadás közül válogathatott a kar mintegy 1500 hallgatója, a mérnök továbbképzésre regisztrált 300 szakember és a több száz látogató. A kiállításon rekordszámú kiállító, több mint 120 cég mutatta be termékeit, újításait és szolgáltatásait. Volt olyan stand, ahol akár a virtuális valóságot megjelenítő szimulációs szoftvert is ki lehetett próbálni, több helyen pedig a működő ipari robotok szolgáltak látnivalóul. Idén nőtt az építő-építész, a villamosipari és az informatikai cégek részvétele a kiállításon.

A villamosipari és informatikai, valamint az építészeti tudományok, az építőmérnöki tudományok és infrastruktúra, az épületgépészeti szakmai előadások mellett újdonságként megjelent az örökségvédelemmel foglalkozó szekció, és már harmadik alkalommal rendezték meg az expó keretein belül a Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferenciát. A tanácskozás aktualitását a fővédnök, Áder János köztársasági elnök gondolata is jól szemlélteti: „a víz drámáját eddig félvállról vette a világ, a közös cselekvés azonban nem halogatható tovább”. A rendezvény ezért tapasztalatcserét biztosított a vízellátásban érintett számos szakmaterület képviselői számára, egyben a vízellátó hálózatok megítélésében szükséges paradigmaváltást szerette volna elősegíteni.

 

További részletek lapunk 2019/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.