Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Megelőzni a vízválságot!

2019-08-30

Budapesti Víz Világtalálkozó 2019

Millenáris Rendezvényközpont
2019. október 15-17.

A 2013-as és 2016-os események sikerére építve, 2019. október 15-17. között Magyarország Kormánya immár harmadik alkalommal rendezi meg a Víz Világtalálkozót, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett. Az idei konferencia mottója: „Megelőzni a vízválságot!”. Az esemény a közelgő vízválságok kezelésének sürgősségére kívánja felhívni a figyelmet, a sok víz – kevés víz – szennyezett víz hármas tematikájára építve.

Bevezető gondolatok a rendezvény szervezőjétől:

Új világrend van születőben: a klímaváltozás világrendje. Az emberi civilizáció által előidézett globális felmelegedés messze ható kihívásainak túlnyomó többsége elválaszthatatlan a víztől. Az egyre szélsőségesebbé váló időjárás, valamint a felszíni és felszín alatti vizeket érintő súlyos környezetszennyezés következtében Földünk vízháztartásának sérülékenysége napról napra nő.

Korunk három legsúlyosabb megoldásra váró sorskérdését ennek következtében a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz drámája jelenti.

Míg a 20. század utolsó évtizedeit a fosszilis energiahordozók véges volta miatti aggodalom jellemezte, mára világossá vált, hogy világunk stabilitását nem egy globális olajválság, hanem a világszerte mind szélsőségesebb formában jelentkező vízválságok fenyegetik leginkább. Ebben a folyamatban reményt a probléma felismerése, a megoldásért való összefogás és a felelős cselekvés nyújt mindannyiunknak.

Forrás és a rendezvényről, a részletekről, a kísérő programokról további információk:
https://www.budapestwatersummit.hu/hu

 

A világtalálkozó és a „Bökényi Nyilatkozat” legfontosabb gondolatairól további részletek lapunk 2019/7-8-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.