Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Múzeumlátogatás

2019-09-24

A BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék munkatársai szeptember 5-én meglátogatták az Épületgépészeti Múzeumot, ahol a Múzeum igazgatója, dr. Chappon Miklós és az Igazgatóság tagja, Sircz János fogadta a vendégeket.

Dr. Chappon Miklós beszámolt a Múzeum létrejöttéről és fejlődéséről az eltelt években. Kiemelte, hogy az új helyszínen sokkal tágasabb lehetőség áll rendelkezésre a múzeumi tárgyak elhelyezésére, azonban a méltó elhelyezéshez sok munka van még hátra. 

Munkáskezekre van szükség a gyűjtemény feldolgozásához és elhelyezéséhez. A beszélgetés során felmerült, hogy a tanszék hallgatói a nyári gyakorlat során, vagy az önálló feladatok keretében közreműködhetnének a feldolgozásban.

Dr. Chappon Miklós büszkén említette meg a szakközépiskolákban és szakmai rendezvényeken sorra került kiállításokat.

A beszélgetés után a vendéglátók körbevezették a vendégeket a múzeum helyiségeiben. 

Sok kérdés felmerült a gyűjtemény tárgyaival és azok eredetével kapcsolatban, amelyekre a látogatók alapos választ kaptak. Az idősebbek a Macskásy professzor bútoraiból, eszközeiből kialakított emlékszobában visszaemlékeztek a professzor mellett eltöltött évekre és munkásságára.

A látogatáson részt vett két, a Tanszéken vendégeskedő külföldi kolléga is: Adrián Mota Babioni post-doc kutató Spanyolországból (Jaume I Egyetem), illetve Ümran Ercetin (Dumlupinar Egyetem) docens, volt dékánhelyettes Törökországból. Mindketten nagyon különlegesnek találták a gyűjteményt.

Dr. Barna Lajos

 

A teljes híranyag lapunk 2019/9-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva pdf-formátumban is rendelkezésre áll.