Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Szűcs Péter

A 21. század családi háza a SIEMENS-től

Szűcs Péter


Siemens Zrt. IBT-CPS

Csupán 2 éve történt, hogy a Siemens Building Technologies ágazata bemutatta a red dot formatervezési díjjal jutalmazott, Synco Living elnevezésű új, otthoni automatizálási rendszerét. A fűtési, szellőztetési, világítási, árnyékolási és biztonságtechnikai rendszerek különálló vagy akár együttes alkalmazását a rendszer egyszerűvé teszi. Minden funkciót egy kezelőközpontból lehet konfigurálni, felügyelni és kezelni. A Synco Living eszközök rádiófrekvencián keresztül kommunikálnak, így a rendszerelemek közötti kábelezésre nincs szükség.

Az otthoni automatizálási rendszerek iránt a házak tulajdonosai és használói részéről nem mutatkozott ez idáig nagy érdeklődés. Ennek oka általában a nehézkes és költséges kábelezés volt. A rádiókommunikáció fejlődése, a KNX/EIB buszprotokoll szakmákon túlmutató elfogadása, valamint az egyszerű szerelési árcsökkentő stratégia a Synco Living kifejlesztéséhez vezetett. A Siemens Building Technologies termékfejlesztői a meglévő épületautomatika rendszereket összefogták, a funkcióikat családi ház méretre optimalizálták és a legújabb technológiát alkalmazták. A Synco Living rendszer elsőként ajánl egy építőelemes rendszert családi házak részére, amely lépésenként igazítható a tulajdonos, felhasználó igényeihez.

Más épületautomatika rendszerekkel ellentétben amoduláris felépítésű Synco Living koncepció teljes körű megoldást nyújt szinte minden háztechnikai feladatra. Minden funkciót a lakásközpontból lehet konfigurálni, felügyelni és kezelni. Többek között minden helyiség hőmérséklete egyedileg szabályozható, különböző komfortfokozatokban, időprogram alapján állítható.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!