Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Kovács István

Helios hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Kovács István

műszaki vezető, okleveles gépészmérnök
Kamleithner Budapest Kft. - A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

Az energiatakarékos épületek magukon hordozzák a fejlett műszaki megoldások jegyeit. Az épületszerkezetek, azaz a falak és nyílászárók nagyon sok fejlesztésen mentek keresztül, megváltoztak konstrukciós jellegükben és anyagukban egyaránt. Hasonlóan a gépészeti rendszereknek is követniük kell a megváltozott igények támasztotta követelményeket. Így van ez a modern házak épületgépészeti berendezései között hirtelen jelentős fajsúlyt szerzett szellőztetéssel is. A Helios szellőztető berendezései mindig az élen jártak innovatív és korszerű megoldásaikkal. Felismerve az energiatakarékos és passzív házak igényeit, a Helios teljes rendszert kínál a hővisszanyerős szellőztetésre a központi szellőztetőktől a légelosztó csőhálózaton keresztül a talajhő hasznosító perifériáig.

A központi szellőztető egységek a legmodernebb, európai uniós ErP irányelvekben 2015-re előírt értéket is meghaladó hatásfokú, EC-hajtású ventilátorokkal szállítják a levegőt. A Helios szellőztető berendezései 90% feletti hatásfokú, kereszt- ellenáramú hőcserélővel, higiénikusan, visszakeverés nélkül nyerik vissza az elhasznált levegő hőjét. A HeliosKWL szellőztetők közül egy egész sorozat teljesíti a PHI (Passiv House Institute) szigorú követelményeit, és rendelkezik tanúsítvánnyal.

A belső levegő, a hőcserélő és a csőhálózat tisztasága érdekében többfokozatú, por- és pollenszűrő található a készülékekben. Azonban a legmodernebb készülék is lehet pazarló, ha nem megfelelően üzemeltetik. A Helios KWL szellőztető gépeit a heti programon túl különféle szenzorok segítségével mindig optimálisan szabályozhatjuk, annyit szellőztetve, amennyi pont szükséges. Az újgenerációs Helios easyControl gondoskodik a megfelelően komfortos kezelésről, az igény szerint összeállítható,moduláris rendszerben az okostelefonos, internetes vezérléstől az érzékelők szabad kombinációjáig és modbus, vagy KNX épületfelügyeleti csatlakozásig minden megtalálható.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!