Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

2019 10. szám

Hozzászólások

Innovatív szemlélet a Lindabtól

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Vigh Gellért

Innovatív szemlélet a Lindabtól

Vigh Gellért

oktatási és fejlesztési vezető
Lindab Kft. – Légtechnika

Az idén 60. születésnapját ünneplő svéd Lindab 2019-ben is innovatív újdonságokkal jelent meg. A szellőztetési és beltéri klímatechnikai megoldások területén a Lindab Svédország vezető vállalata. Fejlesztéseink az energiahatékony megoldásokat és a kiváló beltéri klíma létrehozását tartják szem előtt.

70 szabadalom 1959 óta

Az egyszerűbb és energiahatékony megoldásokat szem előtt tartva folyamatosan előremutató szabadalmaztatott technológiákat fejlesztünk és mutatunk be. Egy-két példa ezek közül:
Ultralink: ultrahangos precíz térfogatáram és hőmérséklet mérés; Lindab Pascal: intelligens igény-vezérelt szellőztető rendszer; JetCone: állítható fúvóka szabad keresztmetszet klímagerendákban; MBB csatlakozó doboz: egyedülálló lineáris kúpos szabályozóval.

 

Szakértelem, amire építünk

A Lindab légtechnikai termékek fejlesztésében kiemelkedő szerepe van számos kompetencia központunknak, amelyek biztos szakértelemmel és kiváló labor háttérrel garantálják termékeink megbízhatóságát. Svédországban, Grevieben található áramlástechnikai laborunk; Dániában, Farumban akusztikai és beltéri komfort laborunk működik. Szlovéniában, Godovicban fejlesztjük légkezelőinket és végzünk ún. „full scale” teszteket, azaz 1:1-ben megépített helyiségek komfort méréseit. Olaszországban, Padovában pedig tűzvédelmi termékeink tesztelése és gyártása folyik.

 

Innovációs Központ Helsingborgban – Mindpark

A svédországi Helsingborgban idén létrehoztuk legújabb kutató-fejlesztő központunkat. A csapat feladata az új technológiák és üzleti modellek kutatása. Az újonnan megszerzett tudás nem csupán a Lindab, hanem az egész ágazat hasznára válik.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!