Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

2019 10. szám

Hozzászólások

Érték és Minőség Nagydíjban részesült a HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló család

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

HAJDU Zrt.

Érték és Minőség Nagydíjban részesült a HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló család

HAJDU Zrt.


Újgenerációs, innovatív termékkel bővült a HAJDU elektromos forróvíztároló család, ami a SMILEY fantázianevet kapta. A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. zártrendszerű, kerámia fűtőbetétes rétegfűtésű forróvíztárolói alkalmasak egy, vagy több vízelvételi hely energiagazdaságos melegvíz ellátására háztartásokban és intézményekben egyaránt.

A prémium terméksor legfontosabb és kiemelkedő tulajdonsága a HAJDU találmányú rétegfűtésű technológia. Ez az egyedi fejlesztésű kialakítás lehetővé teszi azt, hogy az igényeknek megfelelően csak annyi melegvizet szolgáltasson, amennyire a felhasználónak szüksége van. Így magas fokú energia-megtakarítás érhető el. A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre fűthető fel. A rétegfűtés tulajdonsága kihasználható például olyan helyeken, ahol némely napokon nagy vízelvételre lehet számítani, emiatt be kell építeni a nagy űrtartalmú melegvíztárolót, de egyéb napokon kevés melegvízre van szükség.

Ha a felhasználónak úgy tetszik, a bojler alsó rétegét akár fűtetlenül is hagyhatja, így a fűtetlen rész palástján nem lesz hőveszteség a környezet felé.

Mivel a vízelvétel a forróvíztároló felső rétegéből történik, így a rétegfűtés elve szerint ebben a rétegben biztosítja mindig a beállított hőmérsékletű melegvizet, az alsóbb rétegben pedig a felsőnél alacsonyabb hőmérsékleten tartja azt, ezáltal kisebb vízigények esetén mindig biztosítja az elegendő melegvizet a feleslegesen felfűtött teljes vízmennyiség helyett.

Amennyiben gazdaságos ’ECO’ üzemmódban üzemel a készülék és nagyobb vízelvétel történik, akkor a felső rétegből kerül sor vízelvételre, eközben az alsó rétegben a hidegvíz újbóli felfűtése gyorsan megvalósítható. 

A termékekben egy speciális, tokcsőben elhelyezkedő, kerámia, száraz fűtőbetét biztosítja ezt a folyamatot, aminek további nagy előnye a csekély vízkőképződés. Élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve. Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a készülék élettartama, valamint a szervizelési igény is csökken a kevesebb vízkőképződés miatt. A bojlerben tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban. Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatóak. A tartály belső felülete tűzzománc bevonattal rendelkezik, továbbá beépített aktív anód biztosítja a korrózióvédelmét.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!