Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

Bognár Gábor

Tapasztalatok és tények a szén-monoxid vészjelzők tanúsításáról

Bognár Gábor

okl. gépészmérnök
Honeywell Szabályozástechnikai Kft.

A különböző szakmai szervezetek és gazdasági szereplők tájékoztató kampányai eredményeként egyre többen látják be, hogy saját maguk és családjuk védelme érdekében a legtöbb épületben szükség van egy megbízható szén-monoxid riasztóra, mint a védelem utolsó bástyájára. Amegbízhatóság azonban egy életvédelmi készülék esetében nem lehet kiüresedett fogalom.

A háztartási szén-monoxid vészjelző készülékek esetében az EN 50291-1:2010 számú szabvány tartalmazza azokat a követelményeket, amelyeket a vészjelzőknek teljesíteniük kell ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak a felhasználó számára. A szabványos követelményeknek való megfelelést arra felhatalmazott, független, műszakilag felkészült tanúsító intézet jogosult megvizsgálni, és ha az adott termék minden tekintetben teljesítette a követelményeket, az intézet kiállítja a tanúsítványt, a gyártó ezek alapján ráírhatja a termék dobozára, hogy az megfelel a szabványnak.

Tapasztalataink szerint a magyar piacon kapható termékek zöménél a termék gyártója, forgalmazója tudatosan, vagy a vonatkozó ismeretek hiányában akaratlanul megtéveszti a fogyasztókat és a szakembereket.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!