Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Dr. Barna Lajos PhD

Találkoztunk! Magyar Épületgépészek Napja 2016

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

A 65 éves épületgépészmérnök-képzésre emlékezve rendezték meg immár 21. alkalommal a Magyar Épületgépészek Napját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a hagyományok tisztelete és a megújulás jegyében. 1951-ben diplomázott az első évfolyam, a Macskásy professzor irányításával indult mérnökképzés keretében.

Immár hagyomány, hogy a kétnapos rendezvény első napja az oktatásé. A nap ezúttal a köszöntésekkel kezdődött. Az ünnepi ülésen felszólalt dr. Józsa János professzor, a BME rektora és dr. Czigányt Tibor professzor, a BME Gépészmérnöki Karának dékánja. Mindketten kiemelték a 65 éves épületgépész képzés fontosságát és az Épületgépészeti Tanszék alakulásával kapcsolatos emlékeket idéztek.

Köszöntötte az ünneplőket Barsiné Pataky Etelka asszony, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke is, aki méltatta az épületgépészek szerepét a kamara munkájában. Köszöntőt mondott Bjarne Olesen professzor, a Dán Műszaki Egyetemről, aki a komfort tématerület világszerte ismert és elismert szaktekintélye, valamint dr. habil Halász Györgyné (Szent István Egyetem) és Török László vezérigazgató (Grundfos Magyarország Gyártó Kft.)

A bálon adták át az Év Emberei díjakat.

Az Év Épületgépész Tervezője: Szakál Szilárd.
Az Év Épületgépész Oktatója: Herczeg Levente,
                                        a BME ÉPGET oktatója.
Az Év Épületgépész Mérnöke: Netoleczky Károly.
Az Év Épületgépész Kivitelezője: Prokop Miklós.
Az Év Épületgépész Márkaképviselője: Gulyás Gyula.

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnöksége az Épületgépészetért Díjjal az épületgépészeti felsőoktatás hatékony támogatásáért végzett tevékenysége elismeréseként 3 kiválóságot tüntetett ki:
Birtók Andrást, a Nickel Klíma Kft. ügyvezető igazgatóját,
Erdei Istvánt, a Grundfos South East Europe Kft. épületgépészeti értékesítési igazgatóját,
és dr. Láng Pétert, a BME Gépészmérnöki Kar, Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék tanárát.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2016/12-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!