Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Kovács István

Friss lakás – a belső levegő minőség biztosítása KWL® központi szellőztetővel

Kovács István

műszaki vezető, okleveles gépészmérnök
Kamleithner Budapest Kft. - A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

Az otthonunk energiatakarékosságának javítására tett lépések közül a legelső szinte mindig a határoló szerkezetek (falak, ajtók, ablakok) szigetelésével kapcsolatos, legyen az új építés vagy felújítás. A jó szigetelés szükségképpen jó légzárást is jelent, melynek következtében lecsökken a filtráció, azaz bezártuk a lakásba a levegőt. Ez előbb-utóbb problémákhoz vezethet, mert felgyülemlik a pára, megnő a káros anyagok koncentrációja, és ettől elszaporodnak a betegséget okozó penészgombák, atkák. Sajnos az érzékszerveink a levegő minőségének romlását csak igen későn jelzik.

Az egészséges belső légállapotot csak tervezett, rendszeres szellőztetéssel lehet fenntartani. Ez ablaknyitással szinte lehetetlen vállalkozás, viszont ventilátoros szellőztetéssel kiválóan megvalósítható. A többféle lehetőség közül a Helios szellőztető központjai nyújtják a legmagasabb komfortot. Csendes és energiatakarékos EC hajtású ventilátorokkal biztosítják a huzatmentes levegő mozgatást. Nem vesztegetik el az otthon melegét, a hővisszanyerő segítségével a frisslevegőt felmelegítik a távozó levegő hőjével, miközben szűrők (akár pollenszűrő is) gondoskodnak róla, hogy a gép és a lakás is valóban tiszta levegőt kapjon. A Helios teljes KWL rendszerét a higiéniát szem előtt tartva fejlesztették ki, így az áthallásmentes csőhálózattól kezdve a kifúvó csövekig minden elem könnyen, szakcég igénybevétele nélkül tisztítható.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!