Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Szebellédi Tamás

Hogyan biztosítsunk családunknak tiszta, higiénikus csapvizet?

Szebellédi Tamás

üzletágvezető
REHAU Épületgépészeti üzletág

Ez a személyes vallomás teljes terjedelemben a REHAU X. jubileumi Szakmai Nap rendezvényén (2018. május 31.) hangzott el. A rendezvényen szerkesztőségünket képviselve nagyon megragadtak az elhangzott gondolatok és elhatároztam, hogy felkérem a szerzőt, foglalja ezeket össze lapunk számára.

Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a számunkat, amelyet hagyományosan a vízellátás-vízelvezetés témájának szentelünk, ezzel a cikkel kezdhetjük.

A szakmai napról készített videofelvételek a REHAU Group Youtube csatornáján megtekinthetők.

Dr. Barna Lajos főszerkesztő

Az életre szóló ivóvízélmény!

Többször találkoztam azzal a kérdéssel, hogy épületgépész mérnökként, egy világszintű gyártó cég vezető beosztásban dolgozó munkatársaként, melyek azok a szakterületek, kérdéskörök, amelyek szenvedélyesen érdekelnek, amiért lelkesedni tudok, amit ahol csak tehetem, szóba hozok, hogy a fontosságát hangsúlyozzam.

Ez számomra nem más, mint a tiszta ivóvíz kérdése, azaz hogyan tudunk családunknak higiénikus csapvizet biztosítani? Az a meggyőződésem, hogy az ivóvíz a legfontosabb élelmiszerünk, azonban mégsem bánunk vele ehhez mérten. A következőkben, mintegy személyes vallomásként szeretném megosztani az én, mondhatni különleges kapcsolatomat az ivóvízzel.

Közel negyven évesen 14-15 ezer liter vizet megittam már, de mindig is törekedtem rá, hogy az a lehető legkifogástalanabb állapotban legyen, gondolok itt a tisztaságára, hőmérsékletére, zamatosságára, persze azért voltak olyan időszakok is, amikor ez nem mindig alakult így.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, mert az első vízzel kapcsolatos élmény annyira jóra sikerült, hogy egész életemben meghatározóvá vált igazodási pontként etalonként számít mind máig.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!