Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2018

Bargsten, Tobias - Dipl. Ing. Flohr, Felix

A bevásárlóközpontban ketyeg a hűtőközeg-óra

Bargsten, Tobias

új hűtőközegek értékesítő és marketing menedzsere
Daikin Chemical Europe GmbH

Dipl. Ing. Flohr, Felix

Technical Service Manager, Regulatory Specialist Refrigerants
Daikin Chemical Europe GmbH, Düsseldorf, Germany

A megoldás: a Daikin R-407H hűtőközegének jövőbeni alkalmazása a szupermarketek klasszikus hűtőközegének, az R-404A-nak a helyettesítő anyagaként.

Az F-gáz kvóták időszerű erős csökkentése a nagy GWP-értékű1 R-404A hűtőközeg árának masszív növekedéséhez és szűkösebbé váló rendelkezésre állásához vezet a piacon. Sok üzemeltetőnek gyorsan döntenie kell arról, hogy a jövőben mi történjen az R-404A közeggel működő berendezésével. A Klaas + Kock (K+K) élelmiszerpiaclánc 2018 januárjában azt kezdeményezte, hogy a Westfalen AG szakszerű támogatásával elsőként az Epe bei Gronau-ban (Wesztfália) lévő bevásárlóközpont R-404A hűtőközegét Daikin R-407H közegre átállítsa.


1GWP – Global Warming Potential: Globális Felmelegedési Potenciál, a gázok üvegházhatásának számszerűsítésére

A K+K Klaas + Kock B.V. & Co. KG az élelmiszerpiacon jelen lévő családi vállalat. 215-nél több fogyasztói piac alkotja a vállalat kereskedelmi tevékenységének az alapját. A K+K regionális súlypontja Németország északnyugati területén található. A bevásárlóhelyek a Gronauban lévő, központi raktárral rendelkező fő igazgatási központ 150 km-es körzetében találhatók. A választék mintegy 35 000 árucikket foglal magában. A több mint 120 járműből álló szállító állomány az árusító helyek ellátása érdekében egész nap úton van. A K+K 12 főt meghaladó létszámú erős saját műszaki szervizrészleggel rendelkezik a hűtési, klímatechnikai, fűtési, szaniter és szellőzéstechnikai területek ellátására.

Az F-gáz rendelettel és ennek kihatásaival a saját szupermarket láncra a részleg már több hónapja foglalkozik. A K+K mintegy 150 szupermarket áruháza érintett, amelyek hűtőberendezése R-404A hűtőközeggel működik. Harald Conrad, a Westfalen AG hűtőközeg műszaki tanácsadójának támogatásával a K+K a Németországban üzemelő bevásárlóközpontok közül egyik elsőként állította át az R-404A hűtőközeget az új Daikin R-407 közegre.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2018/7-8-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!