Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

Knauf Insulation Kft.

Ecose környezetbarát szigetelés

Knauf Insulation Kft.


Ha az „Ecose” szóval találkozunk, a legtöbbünknek nincs sok információja arról, mit jelenthet. Mégis nyilvánvaló, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos kifejezés, és ha jobban utánanézünk, egy gyártási technológiát takar.

Mivel a környezettudatosság fontos szerepet tölt be a mindennapjainkban, ezért egyre többen figyelünk arra, hogy az általunk megvásárolt termékek hátán milyen egészséges összetevőket és milyen környezetbarát technológiákat jelölnek meg. Ma már mindenütt alaposabban nézzük át az apró betűs részeket, hiszen a termékek ára mellett a minőség és az egyre kisebb ökológiai lábnyom is fontos tényező a választáskor.

Pontosan így teszünk akkor is, ha felújítunk, és ehhez választunk alapanyagot. Egy jó szakember már az elején felhívja a figyelmünk minden részletre, és ha szerencsénk van, akkor segít jól választani. Ez alól az épületeink szigetelése sem kivétel, hiszen egy hosszú távú, vélhetően 50 évre szóló befektetésről döntünk, ami évtizedekig szolgálja családunk komfortját.

Ezért sem mindegy, hogy milyen technológiával készült a felhasználandó anyag és milyen hatással van szűkebb és tágabb környezetünkre.

A következőkben egy olyan természetes szigetelőanyagot mutatunk be, ami nemcsak a pénztárcánkat kíméli, hanem a környezetünket is.

Az Ecose egy olyan gyártási technológia, amit az üveggyapot előállításánál használnak. Ennek a technológiának számos előnye van, amiket most sorra veszünk. Mindezt úgy, hogy párhuzamba állítjuk a kőzetgyapottal, hogy jobban értsük, miért az Ecose technológiával készült üveggyapot a jobb választás esetünkben.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/5-ös számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!