Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Épületgépész MSc képzés indul 2020 szeptemberében Pécsett a Műszaki és Informatikai Karon a Gépészmérnök mesterképzés keretében

2019-11-22

Örömmel adjuk hírül minden érdeklődőnek, hogy 2019. októberében megkaptuk a MAB támogatását a gépészmérnök mesterképzés épületgépész specializációjának meghirdetésére, így 2020 szeptemberében indul az okleveles épületgépész mérnökök képzése a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.

részletek »

XI. Országos Kéménykonferencia

2019-11-22

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2020-ban ismét megrendezi az

 

Országos Kéménykonferenciát.

 

A kiállítással is egybekötött konferencia a hagyományoknak megfelelően ismét a Hírös Városban kerül megrendezésre.

 

A konferencia időpontja
2020. március 26-27.

 

A konferencia helyszíne:
Három Gúnár Rendezvényház, Kecskemét, Batthyány u. 1-7.

részletek »

Tervből kivitelezés van.

2019-11-22

CONSTRUMA

OTTHONTEREMTÉSI

KIÁLLÍTÁSI CSOKOR

részletek »

Műegyetemi Épületgépész Nap Egészség. Kényelem. Hatékonyság

2019-11-22

Ez lesz a 2019. november 29-én megrendezésre kerülő Műegyetemi Épületgépész Nap mottója.

Az épületgépészet feladata, célja mindig is az ember számára egészséges környezet kialakítása volt az épületek belső tereiben, ahol jól is érzi magát a használó és mindez költségeiben kedvező. Ezeket a gondolatokat 20 vagy 40 évvel ezelőtt is írhatták volna, akkor is igaz volt és ma is az. Igaz, mert az épületgépészet is folyamatosan megújul, és az egészség, a kényelem és a hatékonyság szavak új tartalmat kapnak a tudomány és a technika fejlődésének eredményeként.

Egy épület elhelyezkedése, tájolása, a helyiségek beosztása egyrészt adottság, másrészt az építész döntése, felelőssége. A működtetés, a hosszú távú üzemvitel feltételeinek meghatározásában azonban az épületgépész tervező felkészültségének, tervezői hitvallásának döntő szerepe van. Milyen műszaki megoldást választ és ajánl az építtető számára – megismerve annak anyagi lehetőségeit, igényszintjét a fűtés, hűtés, vízellátás, csatornázás, frisslevegő ellátás és a világítás területén.

A megvalósuló épület olyan végeredmény, ami tükrözi a közreműködő szakemberek felfogását, együttműködésük hatékonyságát.

www.talalkozzunk-muegyetem.hu

részletek »

FIGYELEM FELHÍVÁS!

2019-11-22

Az Épületgépész Bál kiemelt támogatói által szervezett szakmai napokon való részvétel lehetőségére

www.talalkozzunk.hu

részletek »

Az 50. Jubileumi Gázkonferencia európai színvonalat képviselt

2019-11-22

Nagy volt a készülődés és nagy volt a várakozás az 50. Jubileumi Nemzetközi Gázkonferenciával kapcsolatosan. A rendezők szerettek volna a jubileumi alkalomhoz méltó helyszínt választani, és a Sárvári Spirit Hotel Thermal tökéletesen megfelelt ennek a célnak. Az október 21-22-én tartott konferencián megjelentek a gázipar legfontosabb szereplői, de kormányzati szereplőben és külföldi szakemberben sem volt hiány.

részletek »

Tervezői Pályázat az Országos Magyar Épületgépész Napok OMÉN – 2019 alkalmából

2019-10-30

1. Pályázati felhívás

Az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB – nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére az „Országos Magyar Épületgépész Napok-2019” alkalmából.

részletek »

X. Szolár Konferencia

2019-10-30

Szakmai-és befektetői Workshop

Időpont: 2019. november 27.

Helyszín: Óbudai Egyetem

Jelentkezés: www.mnnsz.hu

részletek »

Felhívás az Év Épületgépésze-díjakra történő jelölésre

2019-10-30

Az Országos Magyar Épületgépészek Napja – OMÉN 2019 alkalmából átadják „Az Év Épületgépésze” díjakat. Felhívjuk az épületgépész szakmai társadalom minden tagját – személyeket, szakmai szervezeteket, a magyar épületgépész képzésben résztvevő oktatási intézményeket –, hogy éljenek jelölési jogukkal!

Éljenek az Év Épületgépésze-díjakra történő jelölés lehetőségével!

részletek »

Beszámoló a IV. Épületgépész Tervezői Konferenciáról

2019-10-30

Nagy szakmai érdeklődés és 64 kiállító részvételével rendezték meg a IV. Épületgépész Tervezői Konferenciát és szakkiállítást. A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata, valamint a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara társszervezésében zajló rendezvény központi témája a „Biztonság és kényelem” volt.

részletek »

Megkezdődött a HUNGEXPO Revitalizációs programja

2019-10-30

Budapesten az alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja. A 2021-ig tartó időszakban nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat; emellett két új kiállítási csarnok, új fogadóépület és egy kongresszusi központ épül. A fejlesztést követően egy XXI. századi létesítménnyel gazdagodik a főváros.

részletek »

Felhívás az Év Épületgépésze-díjakra történő jelölésre

2019-09-24

Az Országos Magyar Épületgépészek Napja – OMÉN 2019 alkalmából átadják „Az Év Épületgépésze” díjakat. Felhívjuk az épületgépész szakmai társadalom minden tagját – személyeket, szakmai szervezeteket, a magyar épületgépész képzésben résztvevő oktatási intézményeket –, hogy éljenek jelölési jogukkal! Éljenek az Év Épületgépésze-díjakra történő jelölés lehetőségével!

részletek »

Tervezői Pályázat – módosított kiírás

2019-09-24

Az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB –

nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére

az „Országos Magyar Épületgépész Napok – 2019” alkalmából.

A tervpályázat célja az épületgépészet területén a utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki innováció szempontjából kiemelkedő, korszerű rendszerek, berendezések figyelemmel kísérése, a kiemelkedő tervezői munka elismerése és megismertetése, tervezők munkájának értékelése.

A pályázat benyújtásának határideje:
2019. november 20. 24 h

részletek »

Műegyetemi Épületgépész Nap – 2019. november 29., BME E épület

2019-09-24

Egészség. Kényelem. Hatékonyság.

www.talalkozzunk-muegyetem.hu

részletek »

Felterjesztési felhívás Gábor Dénes-díjra

2019-09-24

A NOVOFER Alapítvány felterjesztési felhívást tett közzé, amelyben felkéri a szakmai és egyéb szervezeteket a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerésére – a Gábor Dénes-díjra – való felterjesztésre. A díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, illetve iparágak kutató-fejlesztő szakembereit kívánja elismerni és további alkotómunkára ösztönözni, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó innovatív, eredményes szakembereket is.

részletek »

50. Nemzetközi Gázkonferencia – Sárvár 2019

2019-09-24

Időpont: 2019. október 21-22.

Helyszín: Spirit Hotel Sárvár*****

részletek »

Múzeumlátogatás

2019-09-24

A BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék munkatársai szeptember 5-én meglátogatták az Épületgépészeti Múzeumot, ahol a Múzeum igazgatója, dr. Chappon Miklós és az Igazgatóság tagja, Sircz János fogadta a vendégeket.

részletek »

Célegyenesben a IV. Épületgépész Tervezői Konferencia szervezése

2019-08-30

 „Biztonság és kényelem”

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2019-ben már negyedik alkalommal rendezi meg az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amellyel a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozik segíteni. Tervezői és üzemeltetői előadások keretében a szlogenben megfogalmazott területeket dolgozzuk fel, kiemelve a tervező innovatív gondolkodásának jelentőségét.

A rendezvény lehetőséget biztosít a szakma szereplőinek, tervezőknek, gyártóknak, forgalmazóknak és kivitelező vállalkozásoknak kötetlen szakmai konzultációra is.

A rendezvényen való részvétellel a kollégák teljesíthetik az éves továbbképzési kötelezettségüket, de látogatói jeggyel azok is részt vehetnek, akik már voltak továbbképzésen, így az előző évek tapasztalata alapján 500 tervező kolléga részvételére lehet számítani. 

A konferencia időpontja: 2019. szeptember 27. 9-17 óra

A konferencia helyszíne: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 3-as és 4-es előadóterem és előtér, 1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.

részletek »

Felhívás

2019-08-30

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az Építéstudományi Egyesület, mint alapítók és az Építőipari Mesterdíj Alapítvány valamint a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata és az MTF Közmű-technológiákért Egyesület meghirdeti a

2019. évi Építőipari Nívódíjat

részletek »

Felhívás az Országos Magyar Épületgépészek Napja (OMÉN)-2019 alkalmából átadásra kerülő Az Év Épületgépésze-díjakra történő jelölésre

2019-08-30

Felhívjuk az épületgépész szakmai társadalom minden tagját – személyeket, szakmai szervezeteket, a magyar épületgépész képzésben résztvevő oktatási intézményeket –, hogy éljenek jelölési jogukkal! Éljenek az Év Épületgépésze-díjakra történő jelölés lehetőségével!

részletek »

Tervezői Pályázat az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN)-2019 alkalmából

2019-08-30

1. Pályázati felhívás

Az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB – nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2019” alkalmából.

részletek »

Megelőzni a vízválságot!

2019-08-30

Budapesti Víz Világtalálkozó 2019

Millenáris Rendezvényközpont
2019. október 15-17.

A 2013-as és 2016-os események sikerére építve, 2019. október 15-17. között Magyarország Kormánya immár harmadik alkalommal rendezi meg a Víz Világtalálkozót, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett. Az idei konferencia mottója: „Megelőzni a vízválságot!”. Az esemény a közelgő vízválságok kezelésének sürgősségére kívánja felhívni a figyelmet, a sok víz – kevés víz – szennyezett víz hármas tematikájára építve.

részletek »

Épületgépész hallgatók sikere a Solar Dechatlonon

2019-08-30

2019-ben Szentendrén rendezték meg a nemzetközi egyetemek közti Solar Decathlon házépítő versenyt, amelyen az ÉPGET Tanszék hallgatói kiemelkedő elhivatottsággal képviselték magukat.

részletek »

Kiváló olaj- és gázipari diplomamunka díjak

2019-08-30

Az 1992-ben alapított Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért/diplomamunkájáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül díjat adományozott hét végzős hallgatónak. A díjak ünnepélyes átadására 2019. június 28-án került sor a Miskolci Egyetem XX. előadótermében. A díjakat dr. Szunyog István, az Alapítvány Kuratóriumának tagja adta át. Az elismerő oklevélhez pénzjutalom is tartozik.

részletek »

Fókuszban az ivóvíz íze – Kutatási projekt keretében fejlesztenek intelligens ivóvíz-klórozó rendszert

2019-08-30

A konzorciumvezető Inno-Water Zrt. mellett a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara vesz részt abban a kutatási projektben, amely egy intelligens ivóvíz-fertőtlenítő rendszer fejlesztését tűzte ki célul.

részletek »

IV. Épületgépész Tervezői Konferencia – „Biztonság és kényelem”

2019-07-03

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2019-ben már negyedik alkalommal rendezi meg az Épületgépészeti Tervezői Konferenciát, amellyel a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozik segíteni. Tervezői és üzemeltetői előadások keretében jelentős épületgépészeti rendszerek bemutatására, az üzemeltetési tapasztalatok elemzésére kerül sor, kiemelve a tervező innovatív gondolkodásának jelentőségét.

A rendezvény lehetőséget biztosít a szakma szereplőinek, tervezőknek, gyártóknak, forgalmazóknak és kivitelező vállalkozásoknak kötetlen szakmai konzultációra is.

A konferencia időpontja: 2019. szeptember 27. 9-17 óra

A konferencia helyszíne: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 3. előadóterem
1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14. 

részletek »

Műegyetemi Épületgépész Nap – BME, 2019. november 29.

2019-07-03

Az idei évben másodszor kerül megszervezésre az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvény sorozat 2019. november 25 – 29. között. Ebbe az eseménysorozatba illeszkedik az immár 23 éves múlttal rendelkező kiállítás és szakmai konferenciák története. Az elmúlt években változó helyszínek és tartalom mellett találkoztak az épületgépész társadalom szereplői, de mára egyértelműen Műegyetemi szervezésű lett a budapesti esemény, az elnevezése is erre utal:

Műegyetemi Épületgépész Nap.

 

részletek »

A MMK Épületgépészeti Tagozatának felhívása a 2019-es országos épületgépész napok – OMÉN – szervezésére

2019-07-03

Akkor nevezhetünk egy rendezvényt országosnak, ha számíthatunk a vidéken élő, dolgozó kollégák közreműködésére, részvételére is. A SZB nagyon reméli a vidék érdeklődését, aktivitását, mert csak velük lehet a rendezvényt országos jellegűvé tenni. Ebben mind a négy, a szervezésben aktívan részt vevő, a közös munkára szövetkező szervezet saját tagjainak „megmozdítása” tekintetében igyekezett mindent elkövetni!” Ezt még 2017-ben írta az akkor még csak központi szervezettségű Magyar Épületgépész Napok Szervező Bizottsága.

A korábbi évek tapasztalata az volt, hogy nem sikerült a vidék szakmagyakorlóit a kétnapos fővárosi rendezvényre „elhozni”. Ezt belátva szerveztük meg 2018-ban első alkalommal az Országos Magyar Épületgépész Napokat, az OMÉN-t. Az első év minden elképzelést felülmúló sikert hozott, hiszen mintegy 32 helyszínen sikerült épületgépész rendezvényeket, TALÁLKOZÁSOKAT megszervezni.

2019-ben nem kisebb a feladat, mint elérni, mi több meghaladni az előző év sikerét. A szakmai találkozások jelentősége az épületgépész társadalom összefogásában, a különféle szakmai területeken dolgozó kollégák egymáshoz közelítésében felbecsülhetetlen jelentőségű.

részletek »

Építõk Napja 2019

2019-07-03

A Vasas Szakszervezet Székház dísztermében, az Építők Napja központi ünnepségének hagyományos színhelyén került sor május 31-én az építők köszöntésére. Az építőiparban dolgozókat a kormányzat, a szakmai és tudományos szervezetek képviselői, a mérnöki kamara és a szakszervezet tisztségviselői köszöntötték.

részletek »

Beszámoló a REHVA éves közgyűléséről

2019-07-03

Az MMK az ÉTE-vel közösen most már több éve tagja a REHVA, európai épületgépész szövetségeket tömörítő szövetségnek. Idén Bukarest adott helyet a soron következő éves közgyűlésnek, amely megelőzte a CLIMA 2019 nemzetközi konferenciát. A közgyűlésre május 24-26. között került sor.

részletek »

VI. Környezetbarát Nap és I. Weishaupt Partner Nap

2019-07-03

Június 6-án immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. szervezésében a Környezetbarát Napot. Az idei rendezvényre meghívást kaptak meglévő- és potenciális szerelő, installateur partnerek is, ezért az esemény egyben az I. Weishaupt Partner Nap is volt.

részletek »