Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Knauf Insulation: Zümmög a gépház (hőszivattyú gépészeti akna, a hangelnyelés javítása után)

2020-09-30

A Knaufinsulation szeptemberi hírlevelében egy folyadékhűtő gépház zajszigetelésének megoldását mutatja be, ami elengedhetetlen volt a környező lakóépületek zajhatás elleni védelméhez.

Az alkalmazott kőzetgyapot maggal, fagyapot kéreggel készülő Tektalan 037/2 kompozit tábla hangelnyelése kiemelkedő, a jellemző paraméterek alapján a célnak legjobban megfelelő.

részletek »

Elmarad az V. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás

2020-09-16

A szervezők a szeptember 25-ére megszervezett V. Épületgépészeti Tervezői Konferencia lemondásáról döntöttek.

„Minden előkészületet megtettünk – tudatosan korlátozott kiállítói és látogatói létszámra törekedve – „kulcsrakész” állapotba kerültünk. Ugyanakkor a járvány második hulláma okozta figyelmeztető jelek és jelzések miatt mégis a lemondás mellett döntöttünk.” tájékoztatott Gyurkovics Zoltán, az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke

részletek »

Mindent egyszerre - avagy sokrétű stúdió szigetelés Tektalanal

2020-09-01

A Knaufinsulation augusztusi hírlevelében egy stúdió hő- és hangszigetelésére hívja fel a figyelmet, amit nagyon hatásosan és költséghatékony módon 50 mm vastag Tektalan és Heraklith C anyagokkal oldottak meg.

A stúdió üzemeltetője elmondta, hogy a termékek kifejezetten mutatós, belsőépítész szempontból is jól alakítható, technikai értelemben pedig abszolút jó megoldást jelentenek

részletek »

Knauf Insulation: Alufólia kasírozású ásványgyapot lamell

2020-08-05

A Knaufinsulation júliusi hírlevelében az alufólia kasírozású ásványgyapot lamellre hívja fel a figyelmet, amely kiválóan alkalmazható kör és négyszögletes keresztmetszetű légcsatornák és csővezetékek szigetelésére.

részletek »

Knauf Insulation: Tektalan alkalmazás

2020-06-26

A Knaufinsulation júniusi hírlevelében a budapesti IV. kerületi kosárlabdacsarnokot mutatja be, ahol a kivitelezés előkészítése során két elengedhetetlen műszaki szempontot határoztak meg elérendő célként. A műszaki tartalom egyik legfontosabb részét képezik az akusztikai követelmények. A felmerülő akusztikai problémákat a Tektalan 037/2 termékek segítségével sikerült megelőzni. Ezt mutatja be a cikk

részletek »

Tervezői Pályázat felhívás

2020-07-13

Az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB –

nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére

az „Országos Magyar Épületgépész Napok-2020” alkalmából.

részletek »

Knauf Insulation: Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

2020-06-02

E havi hírlevelünkben a fagyapot termék rendhagyó alkalmazásáról számolunk be.

A bemutatott létesítménynél a tervezés fő elvárása egy gyorsan kialakítható, temperált tárolásra alkalmas tér létrehozása volt. Az elkészült falszerkezet előnye a gyors kivitelezés és esztétikus megjelenés mellett a szerkezet kiváló tűzvédelmi tulajdonsága, és a jó páraáteresztő képesség. A belső tér akusztikája a fagyapot hangelnyelésének köszönhetően kiemelkedő lett.

részletek »

Épületgépész Tervezői Konferencia 2020

2020-07-13

Épületgépész Tervezői Konferencia 2020

„Középpontban: A VÍZ”

Az MMK Épületgépészeti Tagozata és a BPMMK 2020. szeptember 25-ére tervezi a hagyományos Épületgépész Tervezői Konferencia megszervezését.

 

A konferencia helyszíne:      Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

részletek »

Knauf Insulation: Könnyűszerkezetes épületek aljzatai és padlói

2020-05-01

A gyorsan kivitelezhető, könnyűszerkezetes épületekben alapos szakmai előkészítő munkát igényel a megfelelő akusztikai tulajdonságú födémek és padlószerkezetek kialakítása.

Hírlevelünkben azokról a megoldásokról teszünk említést, amelyekben a Knauf Insulation által gyártott szigetelőanyagok használatát javasoljuk

részletek »

XI. Országos Kéménykonferencia

2020-07-13

XI. Országos Kéménykonferencia

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2020-ban ismét megrendezi az

Országos Kéménykonferenciát

részletek »